User-agent: * Allow: /
ОДЗ - ОДЗ "ДРУЖБА" град АКСАКОВО ЗА НАС
Главна | Регистрация | Вход | RSSПетък, 21.07.2017, 19:33

ОБЕДИНЕНО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ "ДРУЖБА" АКСАКОВО

Сайт меню
Нашата анкета
Оценете моя сайт
Общо отговори: 86
Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Вход във форума

ОДЗ "ДРУЖБА" град АКСАКОВО ЗА НАС

ЗА НАС

ОДЗ "Дружба” е създадено през 1977 г., като единственото ОДЗ на територията на Община Аксаково. Разположено е на площ от 7 декара двор с 1 300 квадратни метра застроена площ. Детското заведение има 6 групи с общ капацитет 150 деца, административен блок, кухненски блок, парно отделение, перално отделение и кухненски блок. В двора има 6 площадки за игра на децата от всяка група. В началото градината е имала 2 яслени и 4 градински групи, от които едната в последствие с разрастването на Аксаково е преобразувана в градинска. Така е и до днес.

          Първият директор на детската градина е г-жа Пенка Куртева до 1987 година. От 1987 г. директор е г-жа Райка Милева, а от 2006 година г-жа Снежа Рачева. През тази 2012 година ще изпратим 35-тия си випуск.

          В 2006 година започна поетапно саниране на детското заведение със средства осигурени от Община Аксаково и със съдействието на Кмета г-н Атанас Стоилов. Сменена бе дограмата и направена външна изолация.

          През 2008-2009 г. Община Аксаково извърши основен ремонт на детското заведение със средства от спечеления от нея Проект „Обновяване и преоборудване на образователната инфраструктура на територията на Община Аксаково”-скатен покрив, цялостно вътрешно измазване, смяна на подови настилки, оборудване на перално помещение с нова професионална перална машина, гладачна машина,сушилна машина, цялостен ремонт и обзавеждане на кухненски блок с нови електроуреди- печки, пасатори, зеленчукорезачка, хладилници и фризер; за улесняване на административната дейност са осигурени две нови компютърни конфигурации и мултифункционално прингерно устройство. Отоплителната система беше приспособена за работа с природен газ.

          Детските площадки в двора са изцяло ремонтирани и преоборудвани.

   Благодарение на извършените ремонти детската градина стана много по-уютна, топла и привлекателна както за децата, така и за работещите в нея.

          Ние работещите в детското заведение разчитаме на помощта, подкрепата и издръжката на Община Аксаково-цялостната издръжка, както и канцеларски, дидактични и друти материали за работа с децата. Добрата воля и грижовността на родителите също спомата за осъществяването на възпитателно-образователния процес и на цялостния живот на децата в детската градина.

   Помощ получаваме и от фирми , работещи на територията на Община Аксаково- "Фамтекс”, "Акса”, "Жар”, "Сиди” и др.

          В ОДЗ "Дружба” работят 13 педагози, от които 6 магистри,3 бакалаври и 4 професионални бакалаври по Предучилищна педагогика. Две от учителките работят  в детското заведение от самото му създаване.Тук работи и учител музика.  Осем от педагозите са старши учители. Учителите са професионалисти , които непрекъснато се развиват и усъвършенстват квалификацията си . Младото попълнение  от  четирима учители не само ни радва, но и се стреми да се развива и усъвършенства , разбира се не без помощта и на учителите с повече професионален стаж. Учителите работят с желание и любов към децата и развиват в тях не само напълно човешки навици и взаимоотношения и но и нагласа и готовност за прехода към училище.

          В яслена група работят две медицински сестри и педагог. Те се грижат за най-малките ни възпитаници от 2 до 3 годишна възраст- създаване на основни навици, хранене, закаляване и не на последно място възпитателно- образователен процес съобразен изцяло с малката възраст на децата и подготовка за прехода към детска градина..

          Медицинското обслужване в детската градина се извършва от медицинска сестра, която следи не само заболяваемостта на децата, но и тяхното физическо развитие, за правилното и здравословно хранене, за хигиената.

          Във всяка от групите работи по един помощник-възпитател, а в яслена група двама. Това са хората, които се грижат за хитиената, храненето и са в помощ на учителите за отглеждането на децата. Тук работят 5 души кухненски персонал- главен готвач, готвач, 2 работници кухня и помощник-готвач, който готви за най-малките деца от детска млечна кухня. Тази кухня е създадена на територията на детската градина преди повече от 10 години, отново по инициатива на Община Аксаково. В нея се хранят деца от 10 месечна възраст до 3 години. В момента в детска млечна кухня се хранят повече от 70 деца.

          При нас работят двама огняри, перач, касиер, Организатор по труда и чистач хигиенист.

          В момента в детското заведение се грижим , възпитаваме и обучаваме над 170 деца.

   Имаме уверението на Кмета на Община Аксаково г-н Ат. Стоилов за изграждане на нов допълнителен корпус  на сградата, с който ще разширим капацитета й с поне още 2 групи. 

Търси
.
Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Приятели на сайта
  • Създайте безплатен уеб сайт

  • Copyright MyCorp © 2017
    Безплатен уеб хостинг - oVo